Vrtić „Patrijarh Pavle“ organizovao humanitarni bazar

0

STOČNO NOVO SARAJEVO – U Istočnom Novom Sarajevu danas je organizovan humanitarni Vaskršnji bazar na kojem su prodavane ukrasne korpice koje su pripremila djeca iz Predškolske ustanove „Patrijarh Pavle“, a prikupljena sredstva namijenjena su za liječenje Miloša Božovića i Darija Ždrala.

Pedagog u ovom vrtiću Saška Aksić rekla je Srni da su protekle sedmice organizovane vaskršnje radionice na kojima su djeca sa roditeljima i vaspitačima izrađivali ukrasne korpice, koje su danas prodavali.

Aksićeva je napomenula da je u odnosu na prethodne radionice, koje su organizovane s ciljem zajedničkog i kreativnog stavaranja, ova ipak drugačija, jer ima humanitarni karakter.

„Na osmišljavanju i izradi unikatnih vaskršnjih korpice zajedno smo radili i drago nam je da je bazar privukao veliku pažnju naših sugrađana, koji su kupovali izložene rukotvorine, po simboličnim cijenama koje su sami odredili“, istakla je Aksićeva i dodala da je veoma važno učiti djecu da budu humana.

Ona je navela da je trenutno u vrtiću upisano 140 djece u šest vaspitnih grupa.

Miloš Božović bio je golman Fudbalskog kluba „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva, a u meču juniorskih ekipa „Slavije“ i „Zvijezde“ iz Gradačca u avgustu 2014. godine doživio je tešku povredu glave, pa njegovo zdravstveno stanje zahtijeva stalnu njegu i pomoć.

Dvanaestogodišnji Dario Ždrale iz Istočne Ilidže rođen je sa hidrocefalusom, a terapija koja je zakasnila prouzrokovala je epilepsiju, cerebralnu paralizu, oštećenje oba očna živca i sljepilo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare