Vrijednost rekonstrukcije Sokolskog doma 246.165 KM

0

HAN PIJESAK – Na Han Pijesaku je u toku kompletna rekonstrukcija Sokolskog doma za šta će biti izdvojeno 246.165 KM.

Načelnik ove opštine Vlado Ostojić rekao je danas Srni da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik za ove namjene izdvojiti 72.000 KM, Vlada Srpske 174.000 KM, a opština će finansirati rad nadzornog organa. Izvođač radova je Građevinsko preduzeće “Radnik” iz Vlasenice.

Prema njegovim riječima, toku je rekonstrukcija Doma kulture gdje će biti zamijenjena fasada i fasadna stolarija, krovna konstrukcija, a Vlada Republike Srpske će za ove namjene izdvojiti 126.000 KM, a opština 87.676 KM, što ukupno iznosi 213.696 KM.

On je napomenuo da je Vlada Republike Srpske dala 80.000 KM za unapređenje turističke ponude u Han Pijesku, te je odlučeno da budu izgrađene dvije kuće brvnare.

Ostojić je istakao da će jedna kuća-brvnara biti planinarski dom, dok će druga biti namijenjena za prodaju romanijskog skorupa-kajmaka, u jednom dijelu objekta, a u drugom će biti prodaja suvenira.

Oba objekta će biti izgrađena na opštinskoj zemlji, pllaninarski dom će biti postavljen između lovačkog doma i “Elektrodistribucije” Vlasenica, a brvnara za prodaju kajmaka i suvenira će biti postavljena u Bogazu, kod “Nestro” benzinske pumpe. Vrijednost oba ova objekta je oko 81.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments