Vrijednost radova na izgradnji prve komponente 950.000 KM

0

SOKOLAC – Na Sokocu je danas održan sastanak na kome se razgovaralo o provođenje prve komponente rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, za šta je izdvojeno oko 950.000 KM.

Pomoćnik ministra finansija Republike Srpske Radmila Mihić rekla je novinarima nakon sastanka da će u okviru ove komponente biti nabavljena odgovarajuća oprema za dektekciju kvarova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Ona je napomenula da je, od ukupnih sredstava za ove namjene, 50 odsto kreditnih sredstva Evropske investicione banke, 35 odsto su grant sredstva EU i Švedske međunarodne agencije za razvoj /SIDA/, dok je 15 odsto učešće Republike Srpske i opštine Sokolac.

Mihićeva, koja je šef tima za upravljanje projektom „Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj“, istakla je da se već u septembru može očekivati početak druge faze rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na Sokocu.

Glavni nadzorni organ za praćenje ovog projekta Zdravko Stevanović rekao je novinarima da će u okviru prve komponente biti zamijenjen dio pumpi na pumpnoj stanici izvorišta Vrela Bioštice.

On je napomenuo da će u okviru ove komponente biti izgrađen potisni cjevovovod od ovog izvorišta do rezervoara u Knežini kod Sokoca, zamijenjen glavni transportni cjevovod od početka Ulice cara Lazara do Podromanije, te izvršena zamjena ili ugradnja novih vodomjera kod potrošača vode.

Radove na ovoj komponenti izvodi preduzeće „Komerc“ iz Pala, dok je podizvođač radova firma „Rajak-vob“ sa Sokoca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare