Vrijednost investicije oko tri miliona KM

0

ROGATICA – U Rogatici je danas izvršen tehnički prijem projekta regulacije korita rijeke Rakitnice u dužini 4,5 kilometara, a vrijednost investicije je oko 3.000.000 KM.
Načelnik Rogatice Tomislav Puhalac rekao je novinarima da su projekat, uz podršku opštine, finansirale „Vode Republike Srpske“, dok je opština uradila projektnu dokumentaciju, izvršila eksproprijaciju zemljišta i druge poslove.

Puhalac je istakao da je regulacija korita rijeke Rakitnice izvršena na dvije lokacije u naseljima Sunce i Ziličina, te da su gradsko područje i plodno rogatičko polje trajno zaštićeni od poplava.

Prema njegovim riječima, opština sada može da uzme u obzir druge investicije koje bi uskoro trebalo da budu nastavljene, kao što je navodnjavanje rogatičkog polja.

Dragiša Krstić iz preduzeća „Keso-promet“ iz Zvornika, koje je izvelo radove, rekao je novinarima da je na lokalitetu Sunce korito rijeke obloženo heksagonalnim kockama.

On je napomenuo da je postavljen nasip rijeke na nivo stogodišnjih voda, dok je na lokaciji Ziličina izvršeno usmjeravanje i umirenje toka rijeke.

Radovi su završeni u roku od godinu dana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare