Volonteri uređuju školske prostorije

0

FOČA – Više od 200 volontera iz 27 zemalja, koji borave na Tjentištu u okviru sedmog LJetnog volonterskog samita Evropske federacije za interkulturalno učenje, uređivaće danas prostorije osnovne škole na Popovom Mostu, a čistiće i prostor Nacionalnog parka „Sutjeska“.

U multietničkoj područnoj školi, koju pohađaju srpska i bošnjačka djeca, volonteri će krečiti učionice i fiskulturnu salu, popravljaće i farbati koševe na školskom igralištu i uređivati dvorište.

Radoje Miletić, direktor Osnovne škole „Veselin Masleša“ iz Foče, kojoj pripada područno odjeljenje na Popovom Mostu, ističe da su volonteri kupili materijal i ponudili se da urede školske prostorije i dvorište.

„U vremenima krize, ovakva pomoć je dobrodošla, jer mi nismo u mogućnosti da sredimo fiskulturnu salu i ko zna kada bismo to mogli uraditi“, rekao je Miletić.

Andrej Rosić, portparol Udruženja građana „Interkulturalni susreti u BiH“, koje je domaćin volonterskog samita, kaže da su volonteri oduševljeni prirodom u Nacionalnom parku „Sutjeska“.

„Nisu ni slutili da će ih dočekati ovakve ljepote. Kada je prošle godine u ovo doba objavljeno da je BiH domaćin samita bili su skeptični kako će to izgledati, a sada su svi oduševljeni i već planiraju da i u budućnosti dođu i povedu još društva“, istakao je Rosić.

On je dodao da će se volonteri, nakon sređivanja školskih prostorija, oprobati i u kulinarskim vještinama.

Svi učesnici samita na Tjentište donijeli su po jednu ili više knjiga na svom jeziku, koje će pokloniti biblioteci u Foči.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.058.ba)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments