Volonteri podigli česmu ispred planinarskog doma

0

FOČA – Volonteri fočanske Asocijacije mladih podigli su česmu ispred Planinarskog doma na brdu Zabrana iznad Foče u okviru republičke volonterske akcije „Formiraj lanac“.

Koordinator Volonterskog servisa Republike Srpske Aleksandar Vidojević navodi da će izletnicima pitka voda sada biti dostupna i kada dom ne radi.

„Desetak volontera počelo je postavljanje česme i do sada su prokopani kanali i postavljene cijevi za dovod vode. Još je ostalo da vodoinstalater uradi svoj dio posla“, rekao je Vidojević, koji je i član Asocijacije mladih.

On je dodao da je investicija vrijedna 470 KM, te da je projekte u okviru volonterske akcije „Formiraj lanac“ u svim opštinama u Republici Srpskoj finansiralo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

„To je jedna simbolična cijena, jer nijedan projekat u Republici Srpskoj u okviru ove republičke volonterske akcije nije koštao više od 500 KM“, naveo je Vidojević.

Postavljanje česme kod Planinarskog doma „Zabrana“ i njeno stavljanje u funkciju biće završeno narednog vikenda, kada će volonteri Asocijacije mladih obilježiti 5. decembar, Međunarodni dan volontera.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare