Volonteri na putu pomoći čovjeku i očuvanju humanih vrijednosti

0

Crveni krst Republike Srpske čestitao je volonterima 5. decembar – Međunarodni dan volontera, sa željom da uvijek budu na putu pomoći čovjeku i očuvanju humanih vrijednosti.
Iz republičkog Crvenog krsta saopšteno je da je zahvaljujući volonterima i njihovom predanom volonterskom radu, njihovoj humanosti i čovječnosti, te pružanju pomoći bez diskriminacije svim licima u potrebi, čini prepoznatljivom ovu organizaciju koja njeguje principe pokreta Crvenog krsta.

Nijedna tradicionalna programska aktivnost Crvenog krsta, kako se navodi, ne može se zamisliti bez učešća velikog broja volontera.

“5. decembar je prilika kada i Crveni krst Republike Srpske želi da iskaže zahvalnost svojim volonterima koji, pomažući drugima, ispoljavaju ljudsku humanost i solidarnost, uz razvijenu odgovornost za društvo u kojem žive, bez materijalne nadoknade”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da će u svim gradskim i opštinskim organizacijama Crvenog krsta u 11.00 časova biti organizovano druženje sa volonterima, kojima će biti uručene zahvalnice za uloženi trud u humanitarnom radu.

Ovaj datum obilježava se kao podsjetnik na dan kada je 1970. godine stvoren Program UN za volontere, koji daju značajan doprinos društvu posvećujući svoje slobodno vrijeme volontiranju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments