Vojničko spomen-groblje zaslužuje veću pažnju

0
Vojničko spomen-groblje zaslužuje veću pažnju

SOKOLAC – Uvrštavanjem Vojničkog spomen-groblja na Sokocu i Manastira Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji u prvu kategoriju spomenika od interesa za Republiku Srpsku bila bi povećana briga o njihovom očuvanju, rekao je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić.

On je naglasio da će podržati inicijativu i zahtjev Boračke organizacije i opštine Sokolac upućene Odboru Vlade za obilježavanje značajnih datuma u Srpskoj, da ovo spomen-groblje i manastir budu uvršteni u prvu kategoriju spomenika od interesa za Srpsku.

„Ne treba zaboraviti višegodišnju brigu opštine Sokolac za održavanje Vojničkog spomen-groblja, o čemu će se više razgovarati na Odboru za obilježavanje značajnih datuma u Republici Srpskoj“, rekao je Savčić novinarima na Sokocu.

Savčić je izjavio da je opština Sokolac učinila mnogo na rješavanju stambenih pitanja ne samo prioritetnih kategorija prema uredbi Vlade Srpske, nego i po pitanju dopunskih prava i stambenog zbrinjavanja demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske /VRS/.

„Opština Sokolac je otišla dva-tri koraka dalje po pitanju stambenog zbrinjavanja, pa su uvrstili u program stambenog zbrinjavanja i demobilisane borce. Već je u toku aktivnost na izgradnji određenih stambenih jedinica koje će biti namijenjene za stambeno rješavanje ugroženih lica i socijalno ugroženih demobilisanih boraca VRS“, rekao je Savčić.

On je izrazio zahvalnost lokalnoj vlasti i opštinskoj Boračkoj organizaciji na brizi za socijalno ugrožene boračke kategorije.

Savčić je rekao da je sa predstavnicima Boračke organizacije opštine Sokolac prilikom današnje posjete razgovarao i o dopunskim pravima boračkih kategorija, koja se planiraju godišnjim budžetom, pa nekada i rebalansom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare