Vojkovićani predstavili orginalne zdrave proizvode

0

ISTOČNO SARAJEVO – Grupa mještana naselja Vojkovići u opštini Istočna Ilidža danas su održali degustaciju, prezentaciju i prodaju originalnih zdravih domaćih proizvoda pod sloganom „Kupuj domaće, jedi zdravo“.

Na 15-ak štandova mještani Vojkovića predstavili su plodove iz svojih bašti, koji su uzgojeni na potpuno prirodan način, kao i med, ajvar, pinđur, džem, slatko, sirće, mlijeko, mliječne proizvode, rakije od šljiva i krušaka itd.

Na štandovima su se našli i ručno ubrano ljekovito bilje i čajevi sa planina u blizini Istočnog Sarajeva, kao i rukotovorine poput heklanja, pletenja, ponjava, ćilima, suveniri i nakit od raznih materijala.

Jedan od organizatora manifestacije Roksanda Mičić izjavila je Srni da i izlagači i mnogobrojni posjetioci, među kojima su bili predstavnici opštine Istočna Ilidža, imaju riječi hvale za ovaj prvi promotivni skup.

Ona je istakla da će manifestacija biti nastavljena i naredne subote, kada će građani Istočnog Sarajeva i Sarajeva na istom mjestu moći da se snabdiju zdravim namirnicama i kućnim potrepštinama za svoje domaćinstvo.

„Namjera nam je da manifestacija traje cijelu zimu, ali to će zavisiti od pomoći, jer mi nemamo sredstava za izgradnju zatvorenih štandova koji su neophodni u zimskom periodu“, navela je Mičićeva.

Ova manifestacija je prva etapa projekta „Ujedinjeni protiv siromaštva, materijalnog i duhovnog“. Druga etapa, koja će biti provedena u narednoj godini, odnosi se na ekonomsko jačanje domaćinstava i promociju kulture, tradicije i istorije Srba iz Vojkovića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare