Vodostaji u opadanju, raste broj klizišta

0

ZVORNIK – Protok rijeke Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik u 7.00 časova bio je 2.420 metara kubnih u sekundi, dok je u 2.30 sati bio 2.800, što je značajan pad, rekao je Srni šef zvorničke Službe civilne zaštite Rajko Jurošević.

On je istakao da se smanjuje i vodostaj rijeke Sapne, te da se očekuje u toku dana, ukoliko ne dođe do značajnijih padavina, njeno postepeno vraćanje u korito.

„Put kroz Cer je prohodan za saobraćaj, ali su i dalje u prekidu putne komunikacije prema Bijeljini, Vlasenici i Sapni. Međutim, dugotrajne obilne kiše uslovile su pojavu velikog broja klizišta i nama od jutros pristiže veliki broj prijava o novim i aktiviranju starih klizišta koja ugrožavaju brojne stambene objekte“, rekao je Jurošević.

Imajući u vidu da nadležni ne mogu da stignu do svih koji prijavljuju klizišta, jer je mehanizacija zauzeta, on je savjetovao građanima da se evakuišu iz takvih objekata.

Ekipe Službe Civilne zaštite, Profesionalne vatrogasne jedinice sa rezervnim sastavom Civilne zaštite i volonterima, te mehanizacija Zvornik puteva non-stop su na terenu i pomažu stanovništvu u ugroženom području, te rade na raščišćavanju.

Opština je obezbijedila pakete sa hranom i vodu koji se distribuiraju tamo gdje je potrebno.

U Zvorniku je trenutno kiša prestala da pada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare