Vodosnabdijevanje uredno, netačne informacije o restrikcijama

0

ISTOČNO SARAJEVO – Komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ /ViK/ saopštilo je da je snabdijevanje vodom na području opština Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Trnovo uredno i da nema planiranih isključenja, te da su netačne informacije o nedostaku vode i uvođenju restrikcija.

Iz ovog preduzeća ističu da služba za proizvodnju i distribuciju vode radi redovno i u punom kapacitetu s ciljem obezbjeđivanja redovnog, 24-časovnog vodosnabdijevanja, kao i služba tehničkih poslova koja je pripravna 24 časa u slučaju potrebe saniranja kvarova na vodovodnoj mreži.

„Ukoliko budemo imali kvarove na mreži i ukaže se potreba za prekidom vodosnabdijevanja, o tome ćete biti pravovremeno obaviješteni. Molimo građane da u vrijeme trenutne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom virusa korona ne šire netačne i neprovjerene informacije kojim dodatno uzrokuju širenje straha i panike među građanima“, saopšteno je iz ViK-a.

Iz tog preduzeća napominju da je Vlada Republike Srpske donijela odluku o kažnjavanju onih koji objavljuju lažne vijesti i izazivaju paniku zbog virusa korona, prema kojoj se za vrijeme trajanja vanredne situacije zabranjuje iznošenje lažnih vijesti i tvrdnji kojima se izaziva panika, teže narušava javni red i mir ili onemogućava sprovođene mjera institucija koje vrše javna ovlaštenja.

Za sve informacije potrošači se ViK-u mogu obratiti telefonom na brojeve: 057/342-742, 057/340-249 ili putem imejla kontakt@vikis.info.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare