Voda iz rezervoara Križ bezbjedna za korištenje

0
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Stanovnici Istočnog Sarajeva koji koriste vodu iz rezervoara u mjestu Križ ne treba da strahuju za kvalitet vode zbog obližnje divlje deponije otpada, rekao je danas Srni direktor Komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo LJubiša Lalović.

Navodeći da se na Križu nalazi rezervoar vode za piće, Lalović je objasnio da voda u ovaj rezervoar dolazi iz izvorišta u Tilavi koje se nalazi u vodozaštitnoj zoni i zaštićeno je od svake vrste zagađenja.

„Nema bojazni od kontaminacije vode u rezervoaru Križ“, rekao je Lalović.

On je dodao da je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić naložio hitno uklanjanje divlje deponije preko puta rezervoara, na kojoj su se, osim građevinskog otpada, pojavile i uginule životinje.

Deponija se nalazi kraj samog puta koji od Istočnog Sarajeva vodi ka Jahorini i ovo nije prvi put da nesavjesni stanovnici odlažu otpad na toj lokaciji.

Lalović je naveo da su radnici Komunalnog preduzeća „Rad“ do sada više puta čistili i sanirali ovu divlju deponiju, zbog čega je u planu da opštinska uprava u narednom periodu postavi video-nadzor na ovoj i ostalim spornim lokacijama da bi se otkrili i sankcionisali nesavjesni pojedinci koji na nedozvoljenom prostoru odlažu otpad.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare