Vlasnik vikendice kod Pala vođa bežanijskog klana

0

Vlasnik vikendice kod Pala vođa bežanijskog klana

Terenac „folksvagen tuareg“ ukraden u Kantonu Sarajevo pronađen je u nedjelju ujutro u vikendici u Javoru kod Pala koju koristi Nedeljko Ostojić iz Beograda, poznat kao kum ubijenog predsjednika FK Bežanija i vođe „bežanijskog klana“ Gorana Mijatovića Mite. 

Ovo je „Glasu Srpske“ rekao izvor blizak istrazi i najavio raspisivanje centralne potjernice za Ostojićem ako se ne odazove na razgovor u policiju.

Ostojić je aktuelni sportski direktor FK Bežanija i slovi za nasljednika Mite na čelu „bežanijskog klana“. Nedavno je demantovao da je bio Mitin kum, ali izvori bliski istrazi to ponovo tvrde.

Isti izvor kazao je da pronalazak yipa, koji je ukraden 15. oktobra u Kantonu Sarajevo, a vlasništvo je Jove Šehovca, „otvara mnogo zanimljiviju priču nego što je to rasvijetljena krađa automobila“.

Podsjeća da je Mita, kojeg je Ostojić naslijedio na čelu tzv. bežanijskog klana ubijen 2006. godine u eksploziji auto-bombe, za čije podmetanje je bila osumnjičena kriminalna grupa Đorđa Ždrale iz Istočnog Sarajeva.

– Ispostavilo se da je Mita ubijen u sukobu sa beogradskim gangom „Kekina grupa“, koji je predvodio Dejan Stojanović-Keka. Sumnja da je ubistvo organizovao Ždrale uklonjena je u direktnom susretu Ostojića sa njim. Taj sastanak u svom kafiću „Sport“ u Istočnom Sarajevu organizovao je nedavno ubijeni Zoran Golub Čarlama – rekao je policijski izvor.

On je dodao da je taj sastanak upriličen nešto prije ubistva Mladena Ćehe i da je Ždrale upravo Ćehu i „sokolački klan“ optužio za Mitino ubistvo.

– Istrazi je veoma interesantno da utvrdi kako je vikendica vlasnički uknjižena na Ostojića i koliko ima istine u saznanjima da je, u stvari, riječ o kući koja je stavljena pod svojevrsnu internu hipoteku. Postoje saznanja da je ova vikendica bila vlasništvo izvjesnog profesora Miloša Janjića, koji radi u italijanskom gradu Bolonji i da ju je on nekada založio kao garanciju za zelenašku pozajmicu – navodi taj izvor.

Ističe da je istražnim organima interesantna i činjenica da je svojevremeno ovu vikendicu koristio Jovan Škobo iz Pala, te da je u njoj u tom periodu pronađen ukradeni „pasat“, što je direktno dovođeno u vezu sa njegovim sinom Miroslavom, kojeg policija sumnjiči za više teških krađa.

– Istražnim organima odavno je jasna veza između Ždraline kriminalne grupe u Istočnom Sarajevu i „bežanijskog klana“ u Beogradu, kao i veza između „Kekine grupe“ sa Elezovim sokolačkim klanom, tako da novi dokazi učvršćuju ta saznanja – rekao je ovaj izvor.

On je dodao da je u toku vještačenje tragova uzetih sa „tuarega“, kako bi bili otkriveni direktni kradljivci.

Kako saznajemo, juče su u policiju privođeni otac i sin Jovan i Miroslav Škobo, koji su poslije kraćeg razgovora pušteni.

– Jovan i Miroslav Škobo su izjavili da je vikendica nekada bila njihova, ali da su je prodali Nedeljku Ostojiću iz Beograda. Istovremeno, negirali su bilo kakvu povezanost sa ukradenim vozilom i njegovim vlasnikom – potvrđeno je u policiji Istočnog Sarajeva.

Hapšenja u Srbiji

Policija Srbije prošle godine rasvijetlila je ubistvo Gorana Mijatovića i uhapsila sedam osoba osumnjičenih da su umiješane u to krivično djelo.

Prvi je uhapšen Milomir Pajić Pajke (31) iz Sokoca, osumnjičen da je ukrao „audi 80“, u kojem je kasnije montirana mina i odvezao ga u Sarajevo, gdje ga je predao jednom od izvršilaca. Automobil koji je korišćen u atentatu Pajić je za 350 KM prodao mafijašu Mladenu Ćehu (38), koji je kasnije ubijen na Jahorini.

Pajić je policiji rekao da su eksploziv postavili Slaviša Bilinac i Strahinja Rašeta, za kojim je šabački sud ranije raspisao potjernicu za pokušaj ubistva Đorđa Ždrale.

Zbog ovoga ubistva policija Srbije uhapsila je i državljane BiH pripadnike tzv. sokolačkog klana Mlađena (34) i Ognjena Orašanina (29), Njegu Jankovića (47), Mladena Šarca (34) i Sašu Radića i V. M. (27) iz Sremskih Karlovaca. Bilinac i Rašeta su bili nedostupni organima gonjenja.

Uređaji za ometanje

Uređaj za ometanje sistema praćenja i komunikacije GPRS pronađen je u ukradenom „tuaregu“. Taj uređaj je na širem lokalitetu oko vikendice praktično blokirao mobilnu telefoniju i radio-uređaje i zbog toga je policija posumnjala da se nešto neregularno dešava.

– Ispostavilo se da postavljeni uređaj nije omeo, već da je praktično pokrenuo akciju – kaže policijski izvor.

Glas Srpske

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare