Vlasnici da uklone ogrevno drvo sa zelenih površina

0

SOKOLAC – Na području opštine Sokolac ovog mjeseca organizovana je akcija čišćenja i uređenja grada i životne sredine, tokom koje su vlasnici ogrevnog drveta dužni da uklone drva sa zelenih i ostalih površina, te urede prostor.

Načelnik Komunalne policije na Sokocu Dragoljub Gojković rekao je danas Srni da su pozvani svi vlasnici havarisanih i napuštenih automobila da uklone vozila sa zelenih površina, jer će u suprotnom biti uklonjeni o trošku vlasnika.

Prema njegovim riječima, vlasnici krupnog otpada trebalo bi da ostave pored kontejnera iskorišteni namještaj, jer će od 16. do 20. aprila sokolačko preduzeće “Božur“ besplatno odvoziti otpad na deponiju.

On je napomenuo da će sve zelene i ostale javne površine biti očišćene od otpada, a prikupljeno smeće biće odvezeno na gradsku deponiju.

Građani su pozvani da prikupljeni otpad ne spaljuju, jer će takvi postupci biti sankcionisani.

Gojković je rekao da su svi građani pozvani da tokom ove akcije očiste prostor oko svojih stambenih objekata, kao i radnji i institucija.

Komunalna policija obaviće kontrolu preduzetih aktivnosti, jer je april proglašen mjesecom uređenja grada. Minimalna kazna za neodgovorne zbog ostavljanja smeća pored kontejnera iznosi 100 KM.

Načelnik opštine Sokolac Dušan Kovačević nagradiće najuređenija dvorišta i balkone.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare