Vladimir Vanja Grbić održao “Javni trening odbojke”

0

Proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir Grbić danas je u Palama održao “Javni trening odbojke” gdje se sa najmlađima, ali i onim malo starijim prisjetio osnovnih elemenata odbojkaške igre.

Na poziv zaljubljenika u odbojkašku igru, trenera i uprave Odbojkaškog kluba “Jahorina” Grbić je u SPC “Peki” promovisao odbojku i poziciju sporta u formiranju zdrave ličnosti.

Vremena je bilo malo, ali dovoljno da legenda srpske i svjetske odbojke pokaže autoritet i dio znanja koje posjeduje, a koje će mladima koristiti u daljem odbojkaškom razvoju.

“Danas veliki broj ljudi koristi sport da bi napravio novac. Sport ne smije da izgubi svoju iskonsku prirodu, a to je da može da pomogne djeci da odrastaju zdravo. Ja sam piramidu okrenuo naopačke. Koristim sport u funkciji zdravlja djece”, izjavio je najbolji evropski odbojkaš iz 2000. godine.

Ovog ljeta počinje Grbićev odbojkaški kamp, a predstavnici lokalne vlasti su izrazili želju da jedan od kampova bude održan na Jahorini i Palama.

“Moja želja i jeste da šetam po regionu. Da pomognem ljudima koji su pravi zaljubljenici u odbojku”, izjavio je Vladimir Grbić.

Načelnik opštine Pale, Boško Jugović, nije krio zadovoljstvo posjetom velikog sportiste te je izrazio nadu da će Balkansko prvenstvo u odbojci početi vraćati sportski sjaj Palama.

“Posjeta Vanje Grbića je od velikog značaja za nas, jer ćemo pokušati preko njega da ostvarimo saradnju sa Odbojkaškim savezom Srbije i formiramo odbojkaške kampove i škole. Cilj nam je da animiramo što više mlade populacije”, izjavio je načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Zadovoljstvo i čast nisu krili ni domaćini iz Odbojkaškog kluba “Jahorina”.

“Vladimir Grbić nam je izašao u susret, odazvao se našem pozivu da nam pomogne u radu. Danas se družio sa djecom i mi se nadamo da ćemo imati priliku da sarađujemo i u budućnosti kako bi dobili što više savjeta za dalji razvoj odbojke”, izjavio je za medije trener OK “Jahorina” Danilo Tadić.

Igrač OK “Jahorina” Bojan Aleksić je izrazio zahvalnost i nadu da će posjeta Grbića uticati na promociju sporta i Pala kao odbojkaškog centra.

Vladimir Grbić je u proteklom periodu boravio u Trebinju, Obudovcu, Brčkom, a nakon Pala će posjetiti Sarajevo, Gradišku i Banjaluku.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments