Vladimir Grbić održano pokazni čas za mlade odbojkaše

0
Vladimir Grbić održano pokazni čas za mlade odbojkaše

ZVORNIK – Proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir Grbić održao je danas u Zvorniku pokazni čas odbojke za mlađe kategorije zvorničkog Odbojkaškog kluba „Libertas“.

„Sa decom smo radili pravila sa balonima da vidimo kako su oni razumeli odbojku, kako se odnose prema lopti i kako lakše da shvate igru na terenu i eliminišu strah“, rekao je Grbić novinarima nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem.

Grbić je naglasio da, nažalost, danas mnogo djece ima problema sa kičmom ili ravnim tabanima, kao i da je broj djece oboljele od dijabetesa drastično uvećan.

„Upravo zbog toga, sa ljudima koji su stručnjaci za ovu oblast krenuo sam sa projektom kampa na Zlatiboru gde deca imaju priliku da se upoznaju sa mojim viđenjem odbojke“, rekao je Grbić.

On je istakao da u kampu sa djecom rade stručnjaci koji uočavaju probleme i preporučuju njihovim roditeljima i trenerima kako da nastave sportski razvoj, tako da ovo nije klasičan sportski, nego više dijagnostičko-razvojni kamp.

Grbić je dodao da su prošle godine kroz kamp na Zlatiboru prošla djeca iz 19 zemalja, a da ih ove godine očekuje i više.

Stevanović je rekao da je naročito važno da Vladimir Grbić, najbolji srpski odbojkaš svih vremena, ostane u sportu i da pravilno usmjerava djecu.

On je, na prijemu organizovanom za Grbića, izrazio zadovoljstvo što ovaj veliki sportista i dalje promoviše odbojku u cijelom regionu.

„Zadovoljni smo što se u okviru ove posjete Grbić družio sa zvorničkim odbojkašima iz kluba `Libertas`“, rekao je Stevanović i naglasio da će Zvornik uvijek podržavati sportske velikane koji svoje znanje prenose mladim.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments