Vladimir Erić učenik generacije u osnovnoj školi

0

Vladimir Erić je u konkurenciji od sedam đaka koji su ostvarili posebne rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima proglašen učenikom generacije u Osnovnoj školi „Aleksa Jakšić“ u Milićima.

U ovoj školi danas je, povodom obilježavanja Dana učeničkih dostignuća, nagrađeno sedam učenika, kojima je diplome uručio direktor škole Jovan Zekić, a novčane nagrade načelnik opštine Milići Marko Savić.

„Sve su ovo odlični učenici, koji su se tokom školovanja istakli primjernim vladanjem i u raznim oblastima, a Komisija je u skladu sa pravilnikom škole odabrala najboljeg među njima – Vladimira Erića, koji se izdvojio i u vannastavnim aktivnostima“, izjavio je Zekić novinarima.

Zekić je zahvalio načelniku i opštini što su izdvojili novac i što je tradicija nastavljena i u ovoj školskoj godini.

On je napomenuo da je tradicionalna manifestacija izostala zbog epidemioloških uslova, ali da to ne umanjuje njegov značaj.

Učenik generacije, dobitnik Vukove diplome i posebne diplome Vladimir Erić, zahvalan je roditeljima koji su vjerovali u njega i bili mu najveća podrška.

„Osim Vukove diplome, dobio sam i diplomu iz fizike, matematike i poznavanja saobraćajnih znakova i ovo danas je kruna mog rada i zalaganja svih devet godina. Školovanje ću nastaviti u Srednjoškolskom centru `Milutin Milanković` u Milićima za tehničara informacionih tehnologija“, rekao je Erić.

Nastavnik istorije Julija Erić, majka učenika generacije, kaže da je posebno i srećna zbog sina koji je učenik generacije. „Sve su to divni mladi ljudi koji su se u datoj situaciji snašli i pokazali zrelost. Vjerujem da će biti uspješni i ubuduće, da će postati dobri i pošteni ljudi“, navela je Erićeva, koja je izvela jednu generaciju.

Načelnik opštine Milići Marko Savić rekao je da je ova generacija specifična jer je uspjela da se tokom pandemije prilagodi novonastaloj situaciji, u čemu su im pomogli i prosvjetni radnici sa svojim saradnicima.

„Svi znamo kroz kakve su teškoće prošli, ali su dali maksimum, zbog čega smo im zahvalni. Lokalna zajednica i ja im želimo mnogo uspjeha u daljem školovanju“, istakao je Savić.

Učenice Ana Nedimović i Andrea Jolović dobile su Diplome „Vuk Karadžić“ i posebne diplome, dok je Lena Dragičević nosilac Vukove diplome, a Matej Kandić, Jelena Đokić i Ajla Ramić posebnih diploma.

U Osnovnoj školi „Aleksa Jakšić“ u Milićima u 2020/2021. godini deveti razred završilo je 59 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare