Vladika Grigorije prisustvovao Svetosavskom koncertu

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo večeras je održan Svetosavski koncert kojem je prisustvovao i Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.
Koncert, na kojem su učestvovali Etno-grupa „Trag“ iz Laktaša i Hor „Bejziks“ iz Istočnog Sarajeva, organizovala je Srpska pravoslavna crkvena opština novosarajevska.

Paroh novosarajevski jerej Mladen Drobnjak poručio je da se ovom manifestacijom želi ukazati vjernicima na lik i djelo Svetog Save, a samim tim i očuvati sjećanje na velikog prosvetitelja.

Drobnjak je izrazio zadovoljstvo zbog velikog interesavanja i posjećenosti manifestacija koje su organizovane u okviru „Svetosavskih svečanosti“.

Umjetnički rukovodilac grupe „Trag“ Valentina Milekić rekla je da ta grupa večeras predstavlja novi projekat pod nazivom „Etno bal“, kojim se pokušava obnoviti tradicija balova, prvenstveno svetosavskih, koji još od 19. vijeka predstavljaju kulturno nasljeđe Srba.

„Ovo nije prvi put da smo u Istočnom Sarajevu, imali smo čast da u više navrata nastupamo pred prepunim salama, što nam je posebno drago“, navela je Milekićeva.

Ona je dodala da etno grupa „Trag“ vokalno-instrumentalni sastav koji njeguje tradicionalnu muziku sa prostora Balkana, te da se na njihovom repertoaru nalaze pjesme iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Republike Srpske i splet romskih pjesama.

Milekićeva je naglasila da su za 13 godina, koliko grupa postoji, izdata dva albuma i održano više od 500 koncerata u zemlji i inostranstvu.

Osim vladike Grigorija i velikog broja vjernika, koncertu su prisustvovali predstavnici vjerskog, političkog i kulturnog života grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare