Vlada u školstvo u Zvorniku uložila 3,5 miliona km

0

ZVORNIK – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija rekao je danas da je Vlada Srpske u posljednjih šest godina uložila više od 3,5 miliona KM u školstvo u Zvorniku.

“To su projekti od Gimnazije, do osnovne škole u Karakaju, Doma omladine i niza drugih objekata i obrazovanja i kulture”, rekao je Mutabdžija u Zvorniku nakon sastanka sa načelnikom te opštine Zoranom Stevanovićem.

On je naglasio da je Zvornik vrlo važan univerzitetski centar u mreži univerzitetskih gradova Republike Srpske.

“Svjesni smo da ovdje ne postoji studentski dom i da ima potrebe za dodatna investiranja u postojećim visokoškolskim ustanovama, što pred nas postavlja vrlo ozbiljne zadatke. Univerzitet je autonomna institucija, ali zajedno sa Vladom nadam se da ćemo iznaći načina da unaprijedimo kvalitet rada visokoškolskih ustanova, kao i obrazovnih i kulturnih institucija”, naglasio je Mutabdžija.

Mutabdžija je zbog naknadnih obaveza skratio današnju posjetu opštini Zvornik, te novu posjetu najavio u roku od dvije sedmice.

“Ja sam se danas upoznao o aktuelnim temama koje se realizuju u opštini Zvornik, kao i o planovima. Dogovorili smo se da u roku od dvije sedmice ponovo dođem, da tom prilikom obiđem pojedine objekte i da se na licu mjesta upoznam o određenim problemima koji postoje u institucijama obrazovanja i kulture”, istakao je Mutabdžija.

Načelnik Zvornika Zoran Stevanović očekuje da će u naredne tri godine na području opštine Zvornik biti završena kompletna obrazovna infrastruktura prema predviđenom planu.

“Do sada je u infrastrukturu u osnovnom i srednjem obrazovanju uloženo 4,5 miliona KM, od čega je 3,5 miliona KM uložila Vlada Republike Srpske”, naveo je Stevanović.

On je rekao da je trenutno stanje u školskim objektima takvo da je potrebno još između 700.000 i 800.000 KM da bude kompletirana dobra i pozitivna slika kad je riječ o obrazovnoj infrastrukturi u ovoj opštini.

“Tu, prije svega, mislim na zamjenu fasadne stolarije u većini objekata i krovopokrivača na nekim objektima, a mislim da ćemo se već od naredne godine fokusirati na Tehnički školski centar u Karakaju”, rekao je Stevanović.

On je dodao da se privodi kraju izgradnja grijanja u osnovnoj školi “Nikola Tesla” u Pilici, koju finansira resorno Ministarstvo.

Ministar Mutabdžija danas je trebalo da posjeti “Narodnu biblioteku i muzejsku zbirku” i Likovnu radionicu “Paleta”, Dom omladine, Gimnaziju i srednju stručnu školu “Petar Kočić”, te područnu školu Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Karakaju, ali je zbog naknadnih obaveza posjetu Zvorniku završio nakon sastanka sa načelnikom zvorničke opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments