Vlada će naći adekvatna rješenje za probleme u zdravstvenom sektoru

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Vlada Republike Srpske čini sve, i činiće i ubuduće da se prevaziđu svi problemi u zdravstvenom sektoru na dobrobit građana Srpske i zdravstvenih radnika, istaknuto je na sastanku premijera Srpske Radovana Viškovića sa direktorom Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Nebojšom Šešlijom.

Na sastanku koji je održan u opštini Istočno Novo Sarajevo, a kojem je prisustvovao i načelnik ove lokalne zajednice LJubiša Ćosić, naglašeno je da je zdravstveni sektor u Republici Srpskoj veoma važan i da Vlada preduzima mjere s ciljem rješavanja svih problema koji postoje u toj oblasti.

Istaknuto je da postoji akcioni plan za rješavanje problema u ovoj oblasti i uvažavajući značaj zdravstvenog sektora, Vlada sve čini da se prevaziđu problemi i nađu adekvatna rješenja.

Šešlija je upoznao premijera o stanju u Bolnici „Srbija“, kao i budućim aktivnostima i planovima s ciljem njenog daljeg razvoja.

Vlada će pomoći završetak pozorišta, dvorane i trga

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Istočnom Novom Sarajevu da će Vlada sigurno preuzeti obavezu i pomoći ovoj lokalnoj zajednici da što prije završi izgradnju zgrade pozorišta, sportske dvorane i Trga Republike Srbije.

„Svjesni smo činjenice da za neke objekte nije završena finansijska konstrukcija, prije svega za pozorište i sportsku dvoranu, dok je za Trg Republike Srbije situacija drugačija, jer postoji procjena da će doznačena sredstva biti dovoljna“, rekao je Višković nakon obilaska ovih gradilišta.

Prema njegovim riječima, Vlada Republike Srpske će preuzeti obavezu da realizuje ove projekte i u narednom periodu naći načina da se oni privedu namjeni, pogotovo što je evidentna loša medijska prezentacija o tome da nešto što je započeto još 2000. godine, ni do danas nije završeno.

Višković je izrazio nadu da će najskorije građanima Istočnog Sarajeva na raspolaganju biti ova tri značajna objekta i svi njihovi sadržaji.

Premijer Srpske nije želio da šire komentariše status budućeg pozorišta, ističući da će se o tome razgovarati na najvišem republičkom nivou i u nadležnim institucijama Republike Srpske.

„Predsjednik Vlade ne donosi sam odluke, nego Vlada Republike Srpske i o tome ćemo se izjašnjavati kada se to pitanje nađe na dnevnom redu. Da li će to biti institucija Narodnog pozorišta Republike Srpske u Istočnom Sarajevu ili javna ustanova za kulturu od republičkog značaja, ostaje da se vidi“, rekao je Višković novinarima.

Višković se danas u Istočno Novom Sarajevu sastao sa načelnikom ove opštine LJubišom Ćosićem.

U opštinu Istočno Novo Sarajevo od 2006. godine do danas, po različitim osnovama, uloženo je oko 131 milion KM, dok je oko 32 miliona KM plasirano kroz kredite Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Za završetak radova na izgradnji zgrade pozorišta izdvojeno je dva miliona KM, iz klirinških sredstava obezbijeđena su dva miliona KM za izgradnju sportske dvorane, a iz donatorskih sredstava Srbije oko dva miliona za izgradnju Trga Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare