Вишковић: ЦИК БиХ мијења народну вољу, али бранићемо Српску још чвршће

0

БАЊАЛУКА – Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је Срни да се жријебањем у Централној изборној комисији БиХ, двије године након општих избора, мијења народна воља и тиме на све могуће начине покушавају у власт инсталирати послушници, који би у наредном периоду требали да имплементирају оне прљаве и нечасне радње које западне амбасаде спроводе у БиХ у обрачуну са Републиком Српском.

„Обистиниле су се наше тврдње да Централна изборна комисија БиХ постаје још јачи инструмент у рукама западних амбасада и западних земаља“, нагласио је Вишковић.

Он је рекао да је једино мјесто гд‌је се одлучује о делегатима у Дому народу Парламентарне скупштине БиХ – Народна скупштина Републике Српске, али очигледно да моћници сматрају да преко својих послушника у Централној изборној комисији могу да крше и Устав и законе ове земље.

Вишковић је истакао да се, када је ријеч о самом жријебању, резултат знао и прије данашњег дана.

„У наредном периоду остаје нам само да се још чвршће и жешће боримо да одбранимо Републику Српску, али сада, не само од појединих страних амбасада, него и домаћих послушника“, рекао је Вишковић.

Он је поручио грађанима Републике Српске да ће бити учињено све да буду сачуване, прије свега, институције Републике Српске, све надлежности Републике Српске, као и сама Република Српска.

Централна изборна комисија БиХ данас је, мимо свих законских процедура, двије године након легално и легитимно спроведених избора, извукла из бубња кандидатску листу ПДП-а на жријебању за дод‌јелу мандата из реда српског народа из Републике Српске у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Имајући у виду да делегате из Републике Српске бира Народна скупштина Републике Српске, овим начином избора делегата не поштује се воља грађана.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare