Visina vrijednosti nepokretnosti utvrđena po zonama

0

ZVORNIK – Skupština grada Zvornik usvojila je danas odluku o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na teritoriji grada na dan 31. decembar prošle godine, a koja je proistekla iz obaveza utvrđenih Zakonom o porezu na nepokretnosti.
Visina vrijednosti nepokretnosti /građevinsko, poljoprivredno, šumsko i industrijsko zemljište, stan, kuća, poslovni objekti, industrijski objekti i ostali objekti/ utvrđena je za šest gradskih i šest vangradskih zona.

Vrijednost nepokretnosti je osnovica za obračun poreza na nepokretnosti.

Gradska Skupština usvojila je i program utroška namjenskih sredstava posebnih namjena od vodnih naknada u ovoj godini.

Sredstva utvrđena ovim programom čine raspoloživa sredstva na računu posebnih namjena grada Zvornika od vodnih naknada, kao i sredstva koja su planirana u prihodima budžeta grada za 2017. godinu.

Programom je navedeno i da će sredstva u ukupnom iznosu 414.121 KM biti potrošena za projekte vodovoda u okviru FIŠ projekta, te za održavanje vodoprivrednih objekata i uređenje riječnih korita na teritoriji grada Zvornik.

Odbornici su jednoglasno usvojili i izvještaj o radu Komisije za povratak, razvoj i integraciju za prošlu godinu, kao i godišnji program rada i finansijski plan za 2017. godinu javnih ustanova čiji je osnivač Grad Zvornik.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, komentarišući rad javnih ustanova čiji je osnivač grad, rekao je da „uvijek može bolje“.

„Sva javna preduzeća odgovaraju svojoj svrsi. Zadovoljan sam radom Doma za stara lica u Kiseljaku koji je prešao granicu samoodrživosti, a ove godine preduzećemo ozbiljne korake i da se stanje u Domu zdravlja popravi, kao i u Rekreativno-sportskom centru koji ima problema zbog nekih dugovanja iz ranijih godina“, kaže Stevanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare