Visina snijega 65 centimetara – dobri uslovi za skijanje

0

Na Jahorini visina snježnog pokrivača iznosi 65 centimetara, preovladava oblačno vrijeme, a uslovi za skijanje su dobri, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra /OC/ „Jahorina“ Sanja Ćeremidžić.
Ona je naglasila da su danas u funkciji šestosjedi „Ogorjelica“ i „Poljice“ , ski-lift „Poljice“ i „Olimpik“, bebi-lift „Poljice“, kao i zabavni park „Ogorjelica“ koji je na raspolaganju ljubiteljima „tubinga“ i početnicima za korištenje ski-poligona.

Ćeremidžićeva je podsjetila da se danas na Jahorini održava i međunarodno skijaško takmičenje u alpskim disciplinama FIS kup „Jahorina 2017“, koje je okupilo više od 60 takmičara iz 15 zemalja.

Ona je naglasila da će sutra na Jahorini biti održan i „Red bul homran“, masovno spuštanje skijaša i bordera niz planinu.

„Ovaj sportsko-zabavni događaj se na Jahorini dešava četvrti put i već je postao sinonim za dobru zabavu kako samih učesnika tako i svih ostalih posjetilaca“, istakla je ona i dodala da na startu trke učesnici trebaju pretrčati 150 metara do svojih skija ili snoubordova, nakon čega na njima treba da se spuste niz stazu.

Prema njenim riječima, vrijedne nagrade očekuju najbržeg skijaša, bordera i najbržu ženu na skijama i snoubordu.

Ćeremidžićeva je rekla da takmičenje počinje u 16.00 časova, a nakon proglašenja pobjednika u ciljnoj zoni, kod Kolibe hotela „Termag“, biće organizovana zabava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare