Više saobraćajnih nesreća, manje poginulih

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u proteklih osam mjeseci dogodilo se 614 saobraćajnih nesreća, ili 11,84 odsto više nego u istom periodu lani, rekla je Srni portparol Centra Danka Tešić.

Tešićeva je naglasila da je u 113 saobraćajnih nesreća devet ljudi poginulo, 55 teže i 117 lakše povrijeđeno, dok su ostale saobraćajne nezgode sa manjom ili većom materijalnom štetom.

“Pozitivno je to što je broj poginulih manji za 25 odsto”, istakla je Tešićeva.

Ona je naglasila da je Centar s ciljem smanjenja saobraćajnih nesreća pojačao aktivnosti na bezbjednosti saobraćaja, navodeći da je u avgustu proveo akciju “Alkohol” s ciljem kontrole vozača.

Prema njenim riječima, tokom akcije kontrolisano je 656 učesnika u saobraćaju, alkotestiranje je izvršeno kod 517 vozača od kojih je 112 sankcionisano zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Ona je podsjetila da od početka školske godine Centar provodi i akciju “Zaštitimo djecu u saobraćaju” tokom koje će, osim pojačanih policijskih kontrola u blizini škola, organizovati i niz edukativnih predavanja učenicima.

Tešićeva je apelovala na vozače da vožnju prilagode uslovima i stanju puta.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments