Više od 300 učesnika u akciji čišćenja planine

1

Povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine, danas je organizovana akcija čišćenja Jahorine kojoj se odazvalo više od 300 učesnika koji su pomogli da ova turistička destinacija spremno dočeka ljetnu turističku sezonu.

Olimpijski centar „Jahorina“ organizovao je akciju čišćenja planine pod sloganom „Očisti, odgovori i osvoji Jahorinu“ s ciljem podizanje svijesti o očuvanju životne sredine i zdravog načina života.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić izjavio je novinarima da je otvaranje ljetne sezone zakazano za 29. juni.

„Akciji se odazvalo više od 300 učesnika kojima se ovom prilikom zahvaljujem. Cilj nam je da ova planina živi 365 dana i da bude atraktivna i ljeti, a ne samo zimi“, istakao je LJevnaić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je cilj akcije da se da značajan doprinos uređenju Jahorine.

„Organizujući besplatan prevoz za učenike paljanskih škola, polaznike vrtića `Bubamara`, članove sportskih klubova i udruženja, željeli smo da pružimo priliku da kroz direktan angažman u akciji osjete izdašnost prirode jedne od najljepših planina na ovom području. Željeli smo i da ukažemo na značaj podizanja svijesti o očuvanju životne sredine i afirmišemo zdrav način života“, poručio je Jugović.

On je naglasio da su aktivan angažman u akciji čišćenja uzeli i preduzeća „Komunalno“ i „Vodovod i kanalizacija“ Pale, čiji su radnici i mehanizacija cijeli dan bili na raspolaganju organizatorima akcije.

Nastavnik u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Istočnoj Ilidži Dragan Jovović rekao je da je oko 100 učenika podržalo ovu akciju kako bi izrazili zahvalnost Olimpijskom centru koji im je omogućio besplatno skijanje u prethodnoj zimskoj sezoni.

Učesnici akcije, podijeljeni u 16 sektora, sakupljali su smeće, sjekli rastinje i drveće uz puteve, sklanjali kamenje sa staza, kosili travu, uređivali šetačku zonu, te prali ulice, kažu u Olimpijskom centru „Jahorina“.

Akcija je organizovana uz podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a u saradnji sa predstavnicima jahorinskih hotela, vikend kuća, javnim preduzećima i ostalim važnim subjektima.

(www.palelive.com / Srna / Foto M.S.)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Spustite se malo i u Pale…i naš gradić vapi da se temeljito očisti!!! Usput, ponesite i neku sadnicu i cvjetić da zasadite, jer je to u Palama nije već godinama učinjeno…