Međunarodna manifestacija „Rastimo uz ples“, u kojoj je učestvovalo više od 200 mališana sa Pala sa svojim vaspitačima i roditeljima, održana je večeras u ovoj lokalnoj zajednici s ciljem ukazivanja na uticaj plesnih aktivnosti u ranom razvoju djece.

Manifestaciju su organizovali Dječiji centar „Bubamara“ i Predškolska ustanova „Cvrčak“ sa Pala, u koordinaciji sa Dječijom plesnom asocijacijom iz Beograda.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da se ovom manifestacijom pokazuje jačanje porodičnih veza kroz zajedničke aktivnosti roditelja, djece i vaspitača, te napomenuo da lokalna uprava pomaže vrtićima, kao i da su jedna od rijetkih opština u Republici Srpskoj koja sufinansira boravak u privatnim vrtićima.

Direktor Dječijeg centra „Bubamara“ Vanja Jugović izjavila je novinarima da u ovoj manifestaciji učestvuju mališani koji imaju od četiri do šest godina, te da su od Dječije plesne asocijacije dobili plesne koreografije.

Direktor Predškolske ustanove „Cvrčak“ sa Pala Ivana Savić rekla je da iz njihovog vrtića učestvuje oko 75 mališana i toliko mama, koje su prošle niz radionica i pripremale se za svoje koreografije.

Dječija plesna asocijacija iz Beograda od 2010. godine realizuje međunarodni projekat „Rastimo uz ples“, koji se realizuje u Srbiji, Crnoj Gori i BiH.

 

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare