Više od 100 mališana plesalo sa roditeljima

0

SOKOLAC – Više od 100 mališana iz sokolačkog vrtića, zajedno sa roditeljima i vaspitačima, pripemili su program „Rastimo uz ples“ za svoje sugrađane, koji su izveli istovremeno kada i više od 20.000 djece u 100 predškolskih ustanova u BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

Direktor ove ustanove Biljana Kosorić rekla je novinarima da se na Sokocu prvi put realizuje projekat „Rastimo uz ples“, u saradnji sa Dječijom asocijacijom iz Beograda, a mališani i njihovi roditelji su izveli desetak različitih koreografija.

Kosorićeva je izrazila zadovoljstvo što je i ovaj vrtić postao dio te velike priče, u kojoj prvi put učestvuju mališani sa Sokoca.

Vaspitače predškolske ustanove skoro godinu dana obučavali su članovi plesne asocijacije, a oni su to znanje prenosili na mališane, a tokom maja i na njihove roditelje u svih šest vaspitno-obrazovnih grupa.

Ovom manifestacijom, kako kaže, mališani su svečano obilježili i završetak predškolskog programa za 50 djece, koji su juče dobili „diplomice“ za svoj tromjesečni program pripreme.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izrazio je zadovoljstvo što je ova opština večeras u društvu velikog broja gradova i opština bivše Jugoslavije.

„Mi smo večeras centar plesa, a sportska dvorana poligon sreće, zadovoljstva i veselja i želim da se i ubuduće ovako osjećamo“, rekao je Bjelica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare