Virusom korona zaraženo još 25 lica

0

Na području grada Istočno Sarajevo virus korona potvrđen je kod još 25 lica, izjavio je Srni rukovodilac Regionalne kancelarije Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Vlado Miovčić.

On je naveo da je 15 zaraženih sa područja koje pokriva Dom zdravlja Pale, šest sa područja Doma zdravlja Istočno Sarajevo, te po dvije osobe sa Sokoca i Rogatice.

Prema njegovim riječima, u utorak, 28. jula, uzeto je 36 uzoraka za testiranje na korona virus, i to 32 nova i četiri kontrolna uzorka, koji su urađeni u akreditovanoj referentnoj laboratoriji za mikrobiološka ispitivanja Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

„Četiri kontrolna uzorka su negativna, tako da su se nove četiri osobe oporavile – po dvije osobe sa područja koje pokrivaju domovi zdravlja na Palama i Sokocu“, rekao je Miovčić.

On je naveo da je juče na regiji koju pokriva ova regionalna kancelarija Instituta uzet 51 uzorak za testiranje na virus korona, od čega 43 nova i osam kontrolnih uzoraka.

Miovčić je naveo da je od osam kontrolnih uzoraka završeno sedam, te dodao da je svih sedam negativno na kovid 19.

„Novih sedam osoba se oporavilo i to četiri sa područja koje pokriva Dom zdravlja Istočno Sarajevo, dvije osobe iz Trnova i jedna iz Rogatice“, rekao je Miovčić.

Prema njegovim riječima, od 43 nova uzorka od juče, do jutros je završeno 28, od čega je polovina pozitivna na virus korona.

„Već jutros je nastavljeno testiranje na našoj regiji i do sada je uzeto gotovo 60 uzoraka, od kojih je do sada devet kontrolnih. Testiranje se tokom dana i dalje nastavlja“, rekao je Miovčić, te dodao da će javnost naknadno biti obaviještena o rezultatima testiranja za preostalih 15 novih i jednog kontrolnog uzorka od juče, kao i današnjih uzoraka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare