„Vikend mode“ na vrhu Jahorine

0

Na Jahorini se danas i sutra održava Prvi regionalni „Vikend mode“ /Fashion weekend/, koji će biti humanitarnog karaktera s ciljem pružanja podrške Udruženju Daun sindrom centar Banjaluka.

„Vikend mode“ se održava na vrhu Jahorine, na 1.870 metara nadmorske visine.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić izrazio je zadovoljstvo što su ugostili najistaknutija imena iz svijeta mode i očekuje da ovaj događaj postane tradicionalan.

On je rekao novinarima da je za sutra planirana humanitarna večera i licitacija modnih dodataka s ciljem pružanja podrške Udruženju Daun sindrom centar Banjaluka, koji nastoji da u BiH izgradi prvi rehabilitacioni centar za osobe sa Daunovim sindrom na Jahorini.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek izrazio je zadovoljstvo što su domaćini tom događaju i što su se pozicionirali na ski mapi, a sljedeći zadatak je da budu i na modnoj mapi.

Elek je podsjetio da su ovog ljeta imali istorijske rezultate, da za šest mjeseci imaju 5,4 miliona KM dobiti, tako da se Olimpijski centar pored istoka Republike Srpske širi i dalje.

„Preuzeli smo ski-centar Igrišta, Andrićgrad, u sledeća dva mjeseca nacionalni park Drina i Kozara. U ovom trenutku imamo oko 200 miliona KM aktivnih projekata“, istakao je Elek.

On je napomenuo da sve što se radi, gradi neverovatnom brzinom jeste zahvaljujući timu Olimpijskog centra na čelu sa LJevnaićem i Vladom Republike Srpske.

Na „Fešn vikendu Jahorina“ luksuznim kolekcijama predstaviće se modni dizajneri Verica Rakočević, Marko Feher, Aleksandra DŽaković, Aleksandar Šekuljica, Amina Hasanbegović i modni brend „Budoar“.

Poznati modni dizajner Verica Rakočević rekla je da je na planinu dovela velika ljubav prema Republici Srpskoj i da će sigurno sljedeće godine uraditi nešto što će Jahorinu i to mjesto pozicionirati na modnoj mapi Evrope.

Hasanbegović je rekla da je Jahorinu, na kojoj je nedavno boravila, iskoristila kao inspiraciju za novu kolekciju.

Nakon revijskog programa gosti će uživati u koncertu pop pjevačice Aleksandre Radović.

U okviru „Vikenda mode“ za sutra je, nakon humanitarne večeri, planiran koncert kvinteta „Samo kap“ kompozitora Veljka Kuzmančevića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare