Veterenima vratiti ranije stečena prava

0

ROGATICA – Članovi Podružnice Istočno Sarajevo Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske poručili su sa današnje Osnivačke skupštine Udruženja za opštine Novo Goražde i Rogatica da vlasti Srpske treba da im vrate ranije stečena prava, koja su im oduzeta posljednjim izmjenama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju i Zakona o boračkim pravima.

Na današnjoj sjednici za predsjednika Udruženja veterana službi bezbjednosti za opštine Novo Goražde i Rogaticu izabran je Miroslav Nedić, koji je rekao da će u narednom periodu sa vlastima Republike nastojati da se kroz pregovore dođe do kvalitetnih rješenja za probleme prouzrokovane izmjenama ova dva zakona.

„I ranije smo nastojali da ispravimo probleme proistekle iz izmjena ovih zakona i ako sada ne dođemo do nikakvih rješenja slijede radikalnije mjere“, rekao je Nedić Srni.

Na današnjoj sjednici bilo je riječi i o programskim ciljevima i Statutu Udruženja, kao i zahtjevimaa članstva za rješavanje egzistencijalnih pitanja veterana službi bezbjednosti.

Za predsjednika Skupštine Udruženja veterana službi bezbjednosti za opštine Novo Goražde i Rogatica izabran je Rajko Kusić, za njegovog zamjenika Žarko Kovačević, dok je za zamjenika predsjednika Udruženja veterana za ove dvije opštine izabran Milan Perišić.

“Ovo je deveta opština u kojoj se završava formiranje opštinskih organizacija na Sarajeevsko-romanijskoj regiji i očekujemo da u narednih dvadesetak do mjesec dana našu organizaciju zaokružimo“, izjavio je predsjednik Podružnice veterana Istočno Sarajevo Radovan Pejić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare