Veteran maratonac Pero Mijatović prvi na „Novskoj skalinadi“

0
Veteran maratonac Pero Mijatović prvi na

SOKOLAC – Veteran maratonac Pero Mijatović sa Sokoca bio je najbolji u kategoriji takmičara starijih od 60 godina u trci stepenicama u Herceg Novom, organizovanoj u okviru „Praznika mimoze“, na stazi dugoj 1.280 metara – od gradske luke Škver do vrha drevne tvrđave Španjola.

Mijatović kaže da će mu ova trka stepenicama ostati u posebnom sjećanju jer je ispunio san da bude najbolji na „Novskoj skalinadi“.

„Popravio sam svoj rezultat za skoro minut, što je plod dobre pripreme i treninga. Završio sam trku za 11 minuta i sedam sekundi“, rekao je Mijatović Srni i podsjetio da je prošle godine na istoj trci bio drugi.

On je naglasio da će mu ovaj rezultat dobro doći na narednom Splitskom polumaratonu, za koji se priprema.

Drugoplasirani u ovoj kategoriji na „Novskoj skalinadi“ bio je Lazar Raić iz Kotora, a treći Spiro Nenadović iz Herceg Novog.

Mijatović je istakao da su doček takmičara i organizacija skalinade bili izuzetno dobri i da su u ovogodišnjoj trci startovala 154 učesnika, od prijavljenih 182, u osam kategorija i iz 10 zemalja.

„Osim veoma dobrih nagrada, poseban ugođaj čini to što takmičare duž cijele staze prate muzika, mažoretkinje i publika“, rekao je sokolački veteran u maratonu.

On podsjeća da je „Novska skalinada“ jedinstvena trka stepeništem od ukupno 646 stepenika, na stazi dugoj 1.280 metara sa visinskom razlikom 25 metara.

Mijatović kaže da ga raduje što je apsolutni pobjednik na „Novskoj skalinadi 2018“ i promoter ovogodišnjeg takmičenja bila atletičarka Olivera Jevtić iz Srbije.

Ovogodišnji sponzor Mijatovićevog odlaska na 4. „Novsku skalinadu“ je Olimpijski centar „Jahorina“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments