Vesni Trivalić i Branimiru Popoviću uručena nagrada „Zlatni platan“

0

TREBINJE – U Trebinju je večeras otvoren 10. festival evropskog i mediteranskog filma „Trebinje film festival“, a gradonačelnik Mirko Ćurić uručio je nagradu Zlatni platan glumcima Vesni Trivalić i Branimiru Popoviću za izrazit doprinos evromediteranskoj kinematografiji.

Ćurić je na otvaranju rekao da festival godinama okuplja najpoznatija glumačka imena, filmske kritičare i ljubitelje filma, istakavši da Trebinje njeguje specifičan umjetnički izraz i veliku blagnaklonost prema svakoj vrsti umjetnosti.

„Filmska umjetnost nije izuzetak i oduvijek je plijenila pažnju javnosti i građana, tako i danas što potvrđuje izuzetna posjećenost ovoj jedinstvenoj reviji filma koju Gradska uprava Trebinje godinama podržava“, rekao je Ćurić.

On je dodao da se organizator festivala potrudio da pripremi premijerne projekcije vrlo kvalitetnih ostvarenja regionalne i evropske kinematografije, te da se okupe poznata lica sa filmskog platna, te brojne etablirane ličnosti iz svijeta ove umjetnosti.

Direktor festivala Peđa Milojević rekao je novinarima da publika na ovogodišnjem festivalu može očekivati da pogleda dobre filmove iz 20 zemalja, a biće prisutni i brojni glumci, reditelji i goste festivala.

„Na kraju, da ih podstaknemo da snimaju nešto ovdje, jer ovaj festival je nastao da bismo Trebinju vratili sjaj velikog filmskog studija“, dodao je Milojević.

Laureat nagrade Branimir Popović rekao je da je sa zadovoljstvom došao u Trebinje da oda poštovanje festivalu, da nagrada „Zlatni platan“ za njega znači mnogo, kao neka vrsta priznanja za minuli rad.

„Ovo je podstrek da nastavim dalje“, rekao je Popović novinarima.

Trivalićeva, koja je večeras prvi put u Trebinju, rekla je novinarima da je ovaj grad čaroban, kao i njegovi ljudi, a nagradu „Zlatni platan“, kako je navela, prima sa velikom radošću, misleći na sve one koji su je do toga doveli, prevashodno njenim profesorima i kolegama sa kojima je sarađivala.

Festival evropskog i mediteranskog filma ove godine održava se pod motom „Noć boje lavande“.

Publika će, tokom pet dana trajanja festivala, moći da pogleda 35 filmova iz 20 zemalja na pet različitih lokacija.

Festival organizuju Tangram centar Beograd, Kulturni centar i Dom mladih Trebinje, a pokrovitelji su ministarstva kulture Republike Srpske i Srbije i Grad Trebinje.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare