Veliko interesovanje za medicinu

0

FOČA – Prijemni ispit na Medicinskom fakultetu u Foči, na čija četiri odsjeka ima mjesta za 155 brucoša, danas je polagalo 226 svršenih srednjoškolaca iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.
Najveće interesovanje je za Odsjek medicine, na koji su konkurisala 133 kandidata za 65 predviđenih mjesta.

„Od ukupnog broja kandidata, njih 75 je srednju školu završilo sa odličnim uspjehom, praktično ‘vukovci’ i ubijeđeni smo da ćemo ove godine upisati jednu odličnu generaciju“, rekao je dekan Medicinskog fakulteta Milan Kulić.

Na Odsjek stomatologije biće upisano 35 studenata, a prijavilo se 48 kandidata.

Interesovanje je manje za zdravstvenu njegu, na kojoj je za 25 mjesta, konkurisalo 20 svršenih srednjoškolaca, kao i na Odsjeku specijalna edukacija i rehabilitacija na kojem je za 30 mjesta konkurisalo 25 kandidata.

U prvom upisnom roku na četiri studijska programa Medicinskog fakulteta u Foči o trošku države biće upisano 70 brucoša i 65 samofinansirajućih, a dvadeset mjesta predviđeno je za strane državljane.

Na Pravoslavnom Bogoslovskom Fakultetu „Sveti Vasilije Ostroški“ u Foči mjesta ima za 33 brucoša, a već je poznato da je 18 kandidata, od 20 koliko ih je konkurisalo, zadovoljilo uslove konkursa ili je položilo prijemni ispit.

Na ovom fakultetu, prijemnog ispita oslobođeni su svršeni bogoslovi i oni koji su već stekli visokoškolsko obrazovanje.

Zbog nedovoljnog interesovanja, na studijskom programu Crkveno slikarstvo i umjetnost u Doboju ni ove godine neće biti upisa novih studenata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare