Veliki odziv mladih ekološkoj akciji

0

FOČA – U današnjoj akciji čišćenja javnih površina u rudarskom naselju Miljevina kod Foče, koju je organizovao Omladinski pokret Foča, učestvovalo je oko 60 volontera, uglavnom djece i mladih.

Od smeća i šiblja očišćene su zelene površine, školsko dvorište i ulice u centru naselja.

Član Omladinskog pokreta Jovan Milutinović istakao je da bi odziv bio i veći da je vrijeme bilo ljepše, ali da je i 60 volontera za Miljevinu, u kojoj se ovakve akcije rijetko organizuju, veliki broj.

„Iskreno, nismo očekivali da će se ovoliko djece odazvati, već smo milisli da će doći uglavnom stariji omladinci“, rekao je Milutinović.

Dena Božić, vlasnica jedne od trgovinskih radnji iz Miljevine, koja je pomogla u akciji, pohvalila je omadince, ali je očekivala veću podršku starijih mještana.

„Mladi iz Miljevine srećni su što su proveli dan u druženju i radu sa članovima Omladinskog pokreta Foča. Nadam se da će omladinci i ubuduće organizovati slične aktivnosti“, rekla je Božićeva.

Mladi iz Foče na ovaj način žele da utiču na svijest građana o potrebi očuvanja životne sredine. Sličnu akciju prošlog vikenda organizovala je i Asocijacija mladih Foča, čiji su aktivisti očistili prostor oko Planinarskog doma na brdu Zabrana.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.058.ba)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare