Veliki interes da rudnici boksita u Nikšiću nastave sa radom

0

ZVORNIK – Kompanija “Alumina” iz Zvornika ima veliki interes da Rudnici boksita u Nikšiću, nakon uvođenja stečaja početkom prošle sedmice, nastave sa radom, saopšteno je danas iz “Alumine”.

Predsjednik Upravnog odbora kompanije “Alumina” Mile Matić rekao je da je boksit iz Nikšića veoma bitan za proizvodni proces zvorničke fabrike.

“Imamo poslovni aranžman koji obezbjeđuje uzajamno uspješnu poslovnu saradnju kompanije `Alumina` i nikšićkih rudnika boksita”, naglasio je Matić.

U saopštenju se podsjeća da je od septembra ove godine za potrebe zvorničke fabrike iz Nikšića počela doprema ruda boksita, te da je riječ o 150.000 tona na godišnjem nivou, s perspektivom da ove količine budu i uvećane.

Menadžment “Alumine” očekuje da će nadležni u Nikšiću i zvaničnici Vlade Crne Gore smoći snage da obezbijede uslove da Rudnici boksita nastave sa eksploatacijom crvene rude, jer samo u naredne tri godine kompanija iz Zvornika treba da preradi oko 450.000 tona nikšićkog boksita.

“To je najbolja preporuka za njihov dalji rad”, dodaje se u saopštenju.

Iz “Alumine” napominju da bi prekid u isporukama rude ugrozio ugovorene obaveze po ovom poslovnom aranžmanu, te usložnio poslovne planove, pri čemu bi zvornička kompanija bila primorana da se za obezbjeđenje rude snalazi na drugi način.

Privredni sud u Podgorici uveo je 19. novembra stečaj u Rudnicima boksita u Nikšiću na zahtjev Crnogorske komercijalne banke zbog duga od 1,59 miliona evra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments