Velika podrška nedjelji solidarnosti

0

ZVORNIK – Kolektivi, građani i učenici sa područja Zvornika obezbijedili su u Nedjelji solidarnosti pakete sa hranom, garderobom i sredstvima za higijenu za socijalno ugrožene porodice, te stara i iznemogla lica.
Nedjelju solidarnosta Crveni krst u Zvorniku obilježio je od 26. oktobra do 1. novembra pod nazivom „Budimo humani“.

Najveći donator koji se odazvao pozivu Crvenog krsta da podrži Nedjelju solidarnosti bio je Trgovački lanac „Bingo“ koji je obezbijedio garderobu u vrijednosti od 6.000 KM.

Sekretar zvorničkog Crvenog krsta Dana Mićić rekla je da je na račun ove organizacije zvornička firma „Drina trans“ uplatila 500 KM, kao i da su novac uplaćivali i građani.

Građani su učestvovali i u prikupljanju namirnica i sredstava za higijenu u zvorničkim marketima.

Akciji su se odazvali i učenici osnovnih škola „Petar Kočić“ iz Kozluka i „Jovan Cvijić“ iz Drinjače.

Mićićeva je rekla novinarima da će prikupljena garderoba i sredstva biti utrošena namjenski i uručena socijalno najugroženijim i starim i iznemoglim licima.

Ona je dodala da su rezultati akcije izuzetno uspješni i značajni, ako se ima u vidu da su zvorničku opštinu prije godinu i po dana pogodile velike poplave i kada su građani, takođe, pokazali veliku solidarnost.

Prema njenim riječima, firma „Vitinka“ iz Kozluka obećala je da će za 20 korisnika koji su na spisku zvorničkog Crvenog krsta obezbijediti pakete iz palete svojih proizvoda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare