Velika akcija čišćenja Istočnog Sarajeva – Let’s do it!

0

U okviru međunarodne kampanje “Lets do it – Očistimo Zemlju za jedan dan! U nedjelju, 09. septembra 2012. godine u Istočnom Sarajevu je planirana akcija čišćenja od 10:30 do 16.00 časova na nekoliko lokacija.

Učešće u akciji su uzele tri opštine Grada Istočno Sarajevo: Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Pale. Organizator akcije na nivou RS je UG “Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke.

U Palama akciju organizuje Savjet Mladih Pale. Akcija je globalna i 09. septembra se realizuje u mnogim zemljama širom svijeta, a slogan pod kojim će se održati je: Očistimo naš grad! Svi na ulice! Učinimo to zajedno – Da Istočno Sarajevo zablista!

Cilj kampanje je podići nivo ekološke svijesti pojedinca i društva u cjelini i prihvatiti životnu sredinu kao sastavni dio svog prirodnog i društvenog bića. Živimo u uslovima klimatskih promjena koje svakodnevno osjećamo, udišemo zagađen vazduh, živimo u nezdravoj životnoj sredini, a sami smo tome najviše doprinijeli ponašajući se prema svom prirodnom okruženju kao da je tuđe, a ne naše. Ako smo tome uzrok, pokušajmo da ublažimo posljedice. Zato, priključite se, ne samo u sakupljanju smeća ovaj dan, već i u promjeni svijesti da to smeće ni ne treba da se nalazi svugdje oko nas.

Okupljanje volontera u Palama je planirano u 10:30 časova na paljanskoj promenadi, kada će se održati evidencija, podjela radnih rekvizita i podjela po grupama. Akcija je podržana od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, kao i Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS kao i brojnih drugih opština i gradova u RS koji su se uključili u ovu globalnu kampanju.

Više informacija saznajte na Facebook stranici.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare