Velemajstor Nikolić odigrao simultanku

0

U organizaciji Omladinskog šahovskog kluba „Gambit“ Pale u subotu je u prostorijama Osnovne Škole Srbija odigrana simultanaka sa velemajstorom Predragom Nikolićem.

Nikolić je najbolji šahista Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih šahista svih vremena ne samo sa ovog područja već i šire.

Učestvovalo je 17 takmičara, a konačan rezultat je bio 16,5:0,5 u korist velemajstora. Jedini remi je uspjela da ostvari učenica OŠ Srbija Sara Gavrić.

Velemajstor Nikolić je istakao da mu je izuzetno drago da postoji rad sa djecom u našem gradu i da je uvijek spreman da pomogne i da će ponovo doći sa zadovoljstvom.

„Ovom prilikom želimo da se zahvalimo velemajstoru Nikoliću što je izdvojio dio slobodnog vremena, proveo ga u druženju sa nama i tako podržao naš rad. Nadamo se da će biti još prilike u budućnosti za saradnju. Takođe, želimo da se zahvalimo i rukovodstvu OŠ Srbija koja nam je omugućila da održimo takmičenje.

Nakon ljetnog raspusta nastavili smo sa školom šaha, prva aktivnost je bila današnja simultanka, već sutra počinjemo sa Ligom Sarajevsko-romanijske regije u kojoj učestvuje 7 klubova“, istakao je Boris Popić, predsjednik kluba.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare