Većina požara izazvana ljudskom nepažnjom

0

ZVORNIK – Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik lokalizovali su šumske požare na lokalitetima Raševo, Motovo i Križevići, rekao je danas komandir ove jedinice Slaviša Milić i ocijenio da je većina dosadašnjih požara izazvana ljudskom nepažnjom.
Milić je istakao da su vatrogasci od subote do juče imali 11 intervencija na gašenju požara, a većina je uzrokovana ljudskom nepažnjom prilikom paljenja korova, nakon čišćenja oranica i livada.

„Od početka godine do juče evidentirana su 44 požara, dok je u istom periodu prošle godine zabilježeno 15 požara“, podsjetio je Milić.

On je apelovao da građani spaljivanje korova i drugog gorivog materijala, prilikom uređivanja imanja, vrše odgovorno i na površinama koje mogu kontrolisati.

Prema njegovim riječima, svi koji pale korov na njivama trebalo bi da ugase ostatke nesagorene materije kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom.

Milić je istakao da je upravo to najčešći razlog izbijanja velikih požara, te savjetovao građanima da ne pokušavaju sami da gase vatru, već da pozovu vatrogasce na broj 123.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare