Večeras počinje zaprašivanje komaraca

0

ZVORNIK – Na području zvorničke opštine večeras će početi zaprašivanje komaraca i trajaće do 8. jula, saopšteno je danas iz kabineta načelnika opštine Zvornik.

Zaprašivanje će biti vršeno od 19.30 do 23.30, a u jutarnjim od 4.00 do 6.30 časova prema rasporedu po mjesnim zajednicama.

Dezinsekcija će biti vršena postupkom hladnog zamagljivanja sa zemlje, a u slučaju loših vremenskoh uslova zaprašivanje će biti nastavljeno prvog narednog povoljnog dana.

Stanovništvo se upozorava da se u vrijeme zamagljivanja skloni sa otvorenog prostora, te da zatvore prozore na stambenim objektima. Posebno se upozoravaju na oprez osobe koje su sklone alergijama i srčani bolesnici, dok je izlazak iz prostorija preporučljiv tek nakon nestanka magle.

U saopštenju se navodi da vlasnici pčela drže pčelnjake zatvorenemsve do potpunog nestanka magle iz područja djelovanja biocida i navodi da je za vrijeme zamagljivanja, zbog otežane vidljivosti na putu, potreban oprez i kod vozača.

Zaštitna sredstva za zaprašivanje protiv komaraca postupkom hladnog zamagljivanja sa zemlje obezbijedila je Vlada Republike Srpske, dok ostale troškove snosi opština Zvornik.

Dezinsekciju će na terenu obaviti firma „Sanitacija“ Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare