Večeras pjesnički susreti i veče folklora

0

ROGATICA – U Rogatici će večeras, u okviru “Preobraženjskih dana”, biti održani pjesnički susreti.
Svoje stihove će kazivati Blagoje Baković iz Vrbasa, Milenko Jevđević iz Banjaluke, Božidar Stanar i Milun Lubarda iz Rogatice, Milanko Borovčanin Romsok sa Sokoca i drugi.

Pjesnički susreti biće održani u 20.00 časova u rogatičkoj kino sali.
fo
Prema programu manifestacije “Preobraženjski dani”, koji traju od 14. do 19. avgusta, u porti Hrama Svete Trojice večeras u 21.00 čas biće održano veče folklora, čiji će domaćin biti KUD “Sretenje”.

Sutra u 10.30 časova biće organizovan prijem za porodice poginulih boraca ispred spomen-kapele, poslije čega će biti položeni vijenci i služen parastos poginulim borcima. U motelu “Park” biće održan ručak u 11.30 časova za ove porodice.

Manifestacija će biti nastavljena sportskim takmičenjima u fudbalu, tenisu i uličnom basketu.

Pozorišna predstava dramske sekcije Srednjoškolskog centra 27. januar pod nazivom “Ženski razgovori” biće održana u 19.00 časova u kino sali.

Koncert pop-grupe “Piloti” biće održan u 22.00 časa na stadionu malih sportova u Rogatici.

U srijedu, 19. avgusta, na dan krsne slave ove opštine u 9.00 časova u Hramu Svete Trojice biće služena sveta liturgija.

Poslije svete liturgije litija će krenuti iz porte hrama glavnom rogatičkom Ulicom srpske sloge do spomen-kapele ispred zgrade opštine, gdje će biti obavljeno lomljenje slavskog kolača.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments