Večeras banjalučki glumci izvode predstavu „Čorba od kanarinca“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Banjalučki glumci Katarina Sarić i Milan Dimić večeras će u Istočnom Novom Sarajevu izvesti predstavu „Čorba od kanarinca“, u okviru projekta „Pozorišni četvrtak u Istočnom Sarajevu“.

Mladi glumac Filip Radovanović, koji je pokrenuo ovaj projekat, rekao je Srni da predstava počinje u 20.00 časova u Kulturnom cenru Istočno Novo Sarajevo i da ulaznica košta sedam KM, a za studente i školarce pet KM.

Radovanović je naglasio da je projekat „Pozorišni četvrtak“ zamišljen tako da svakog drugog četvrtka bude odigrana profesionalna pozorišna predstava prilagođena različitim ciljnim grupama – od djece, tinejdžera do odraslih.

Prema njegovim riječima, cilj projekta je afirmisanje pozorišne scene u gradu i da ljudi shvate da pozorište oplemenjuje.

„Odlazak u pozorište znači odlazak u neki drugi svijet prepun mašte, sreće, novih likova i čini da se osjećate kao društveno osveštena osoba i daje vam status kulturnog građanina“, istakao je Radovanović i dodao da se odlaskom u pozorište ulaže u lično obrazovanje.

Radovanović ističe da „Pozorišni četvrtak“ nastavlja da živi u Istočnom Sarajevu i da će posjetioci i dalje, svakog drugog četvrtka, moći da odgledaju neku novu predstavu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments