Veče stonog tenisa Zečeviću u čast

0

FOČA – Druženje članova Stonoteniskog kluba „Perućica“ sa bivšim igračima i prijateljima Kluba, koje je organizovano u Gradskoj dvorani u Foči, proteklo je u znaku nedavno preminulog trenera Dragana Zečevića Zeke.

Juče je održan i prvi memorijal u čast legendarnog trenera sa kojim je „Perućica“ ostvarila najveći uspjeh – 1988. godine, osvajanjem drugog mjesta u evropskom Kupu „Nensi Evans“.

Prvi trener Kluba Nada Marković uručila je na sinoćnjem druženju Milevi Zečević, sestri pokojog Dragana Zečevića, priznanje za životno djelo.

Markovićeva, koja je bila član najuspješnije generacije „Perućice“, istakla je da je Zečević bio veliki stručnjak, veoma posvećen poslu i da zahvaljujući temeljima koje je on postavio i danas u Foči stasavaju mladi stonoteniski šampioni.

„Prije svega, bio je veliki i nesebičan čovjek, pa tek onda trener i sportski radnik. Posvećivao se maksimalno svojim igračima, disao je za njih i u sportskom i u ljudskom smislu“, rekla je Markovićeva.

Predsjednik „Perućice“ Milenko Kovač podsjetio je da je ovaj klub u 2014. godini izgubio dvojicu velikana – Fikreta fazlića i Dragana Zečevića, ali i da je ostvario odlične rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni.

„Naša seniorska ženska ekipa, koju čine igračice kadetskog uzrasta, pojačane Nadom Marković, odličnim rezultatima u Premijer ligi BiH izborila je nastup na evropskom Kupu ETTU u Luksemburgu, gdje je bila bolja od igračica iz Portugala i Crne Gore, a poražena je od ekipa iz Španije i Luksemburga“, rekao je Kovač.

On je istakao da se više ne postavlja pitanje da li će Klub ponovo izboriti nastup u Evropi, već kako obezbijediti sredstva za to takmičenje.

„Plašim se da li ćemo uspjeti da finansijski pratimo uspjehe naših igračica, jer smo u 2014. godini od glavnog finansijera, a to je naša opština, dobili 8.000 od ukupno 34.000 maraka, koliko su iznosili naši troškovi“, naglasio je Kovač.

Veče stonog tenisa, na kojem se, osim aktivnih, okupljaju i bivši članovi „Perućice“, koji su odavno otišli iz Foče, te prijatelji koji finansijski pomažu da Klub preživi, održano je treću godinu zaredom.

Na novogodišnjem tuniru, koji je preimenovan u Memorijal „Dragan Zečević Zeka“ učestvovali su stonoteniseri iz BiH i Crne Gore, a prvo mjesto osvojili su Damjan Marković iz Foče i Edina Haračić iz Bugojna.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare