Veče sa Đorđom Sladojem u okviru dana Filozofskog fakulteta

0

Srpski pjesnik Đorđo Sladoje održaće večeras pjesničko veče na Palama u okviru obilježavanja Dana i slave Filozofskog fakulteta – Svetog Jovana Bogoslova.

Veče je planirano u amfiteatru Filozofskog fakulteta u 19.00 časova, a, osim Sladoja, govoriće i profesori Ranko Popović, Duško Pevulja i Zdravko Miovčić.

Za sutra je planirana svečana promocija diplomiranih studenata prvog i drugog ciklusa studija i dodjela priznanja, koja će biti održana na Ekonomskom fakultetu Pale, sa početkom u 11.00 časova.

Istog dana, u 17.00 časova biće održana promocija knjige profesora Miša Kulića „Filozofija i neoliberalizam“. Osim Kulića, govoriće profesori Vladimir Milosavljević, Vlade Simović, docent Danijela Milinković, dok će moderator biti Ognjen Kandić.

U 19.00 časova u amfiteatru Fakulteta počeće tribina „Bitka na Paštriku
1999. godine“, a govoriće učesnici bitke generali Božidar Delić i Stojan Konjikovac, navedeno je na sajtu Filozofskog fakulteta.

Trećeg dana manifestacije, u subotu, 21. maja, u 9.30 časova biće otvoren Međunarodni naučni skup „Nauka i stvarnost“.

Iz dekanata su naveli da će u 13.00 časova NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit Hrizostom obaviti lomljenje slavskog kolača u dekanatu Fakulteta.

Promocija knjige Miodraga Lazića „Dnevnik ratnog hirurga“ u amfiteatru Fakulteta planirana je za 19.00 časova, a na njoj će govoriti izdavač Nenad Serafimović, Lazićeva kćerka Nina Vujošević, profesor Goran Maksimović i docent Dejan Antić.

Obilježavanje dana Filozofskog fakulteta biće završeno otvaranjem izložbe u Cekovića kući „Kako je rođena Republika Srpska“, koje je zakazano za 29. maj, u 16.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare