Vaučeri za 74 poplavljena domaćinstva

0

ZVORNIK – U Zvorniku će danas biti uručene platne kartice po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske za domaćinstva čiji su stambeni objekti pretrpjeli štetu u majskim poplavama.

Vaučeri će biti dodijeljeni u sali Skupštine opštine za 74 domaćinstva čija je šteta na stambenom objektu i namještaju procijenjena na više od 5.000 KM, saopšteno je danas iz opštine Zvornik.

„U pravo na vaučer po osnovu prioritetne pomoći ne mogu se uključiti štete pričinjene u poplavama na pomoćnim objektima, ljetnjim kuhinjama, garažama, vikendicama, štete pričinjene na alatima i građevinskom materijalu, kao ni na započetim građevinskim objektima u kojima se nije živjelo“, rekao je načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik Milan Cvijetinović.

On je dodao da je osnov za dobijanje vaučera šteta od poplava pričinjena na objektu u kojem je stalno živjelo domaćinstvo i koristilo određen namještaj.

Na području zvorničke opštine majske poplave pričinile su štetu na 215 stambenih objekata, dok je na 74 stambena objekta šteta procijenjena na više od 5.000 KM, a na ostalim je procijenjena na manje od 5.000 KM.

Vaučeri za štetu ispod 5.000 KM, najvjerovatnije, će biti dodijeljeni tokom naredne sedmice.

Uredbom Vlade Republike Srpske o prioritetnoj pomoći za sanaciju štete od poplava na stambenim objektima, propisano je da se prioritetna pomoć u vidu vaučera dodijeli domaćinstvima koja su pretrpjela štetu od poplava u stambenim objektima gdje su živjeli i na namještaju u tim stambenim objektima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare