Vaučeri za 25 domaćinstava poplavljenih u avgustu

0
ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović uručio je danas platne kartice po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske za 25 domaćinstava koja su na području zvorničke opštine pretrpjela štetu na stambenim objektima u toku avgustovskih poplava.
Stevanović je rekao da su Vlada Republike Srpske i lokalna zajednica zajedno činile i činiće sve da ljudi koji su bili poplavljeni lakše prebrode probleme koji su ih zadesili i vrate se svojim kućama.

Ističući da je Vlada Republike Srpske još jednom pokazala visok stepen odgovornosti, Stevanović je naglasio da se na ovaj način pomaže ljudima da zimu dočekaju u svojim domovima.

„Važno je napomenuti da lokalna zajednica zajedno sa Javnim preduzećem „Vode Srpske“ završava čišćenje korita rijeke Sapne skoro cijelim tokom, od Šetića do ušća u rijeku Drinu“, naveo je Stevanović.

On je napomenuo da se trenutno radi na ispravljanju toka rijeke Hoče kako bi dvadesetak kuća koje su poplavljene u maju ubuduće bile zaštićene od izlivanja ove rijeke.

„To je veliki projekat i koštaće oko 300.000 KM. Pripremamo i projekat detaljne regulacije rijeke Sapne i Hoče. Naša je želja i namjera da učinimo sve da se ovakve poplave i ovakve štete više nikada ne dese na ovim prostorima“, rekao je Stevanović.

On je napomenuo da je važno da se za 25 porodica, koje su u toku četiri mjeseca dva puta poplavljene, prije zime saniraju objekti i da oni zimuju u svojim kućama.

Vrijednost vaučera zavisi od procijenjene štete, u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srpske za štetu procijenjenu na više od 5.000 KM iznos vaučera je 5.000 KM, a za štetu do 5.000 KM dobija se vaučer u vrijednosti procijenjene štete.

Ukupna vrijednost prethodno dodijeljenih vaučera domaćinstvima zvorničke opštine za štete pretrpljene u majskim poplavama na stambenim objektima gdje su stalno živjeli iznosi 800.000 KM.

Ove vaučere,    čiji je iznos zavisio od procijenjene štete, dobilo je 250 domaćinstava.

(www.palelive.com / Srna)
Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare