Vatrogasci dobili alat za pomoć pri saobraćajnim nesrećama

0
Vatrogasci dobili alat za pomoć pri saobraćajnim nesrećama

FOČA – Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici u Foči danas je isporučena specijalizovana oprema – hidraulični razvalni alat za spasavanje ljudi u saobraćajnim nesrećama, čija je vrijednost 30.000 KM.

Nabavku opreme finansirali su Ambasada Češke u BiH sa 20.000 KM i opština Foča sa 10.000 KM.

Alat omogućava brzu evakuaciju povrijeđenih sa mjesta saobraćajne nesreće, što je u takvim situacijama, najčešće, od sudbonosnog značaja.

Šef Teritorijalne vatrogasne jedinice Radojica Mališ rekao je novinarima da će im oprema koristiti u slučajevima kada unesrećena lica ne mogu da budu izvučena iz polupanog automobila.

„Sječenjem automobila oslobađamo prostor i prilazimo unesrećenima, da bi u što kraćem roku mogli da budu prevezeni do bolnice“, naveo je Mališ.

Zamjenik načelnika opštine Foča Zoran Elez istakao je da je nakon nedavne nabavke savremene cisterne, riječ o nastavku modernizacije vatrogasne službe u Foči.

„U slučaju nesreće, znalo se čekati i nekoliko sati da bi se došlo do povrijeđenih i da bi im bila pružena pomoć, a sada smo dobili kvalitetan alat koji će, za ne daj Bože, ubrzati sve te radnje“, naglasio je Elez.

(www.palelive.com / Srna)(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare