Vatra u Sopotniku, Gornjoj Pilici i Čelopeku

0

ZVORNIK – Požari, koji su na području zvorničke opštine zahvatili šumu u Sopotniku kod Drinjače, šumu i nisko rastinje u Gornjoj Pilici, te travu u naselju Čelopek, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornika nastoje lokalizovati i staviti pod kontrolu.

Komandir ove jedinice Saša Ilić rekao je Srni da je najteža situacija u Sopotniku, gdje je vatra zahvatila šumu na nepristupačnom terenu za gašenje, dok vatrogasci kontrolišu lokalitet, da se požar ne proširi do obližnjih kuća.

„Na lokalitetu Gornje Pilice gori šuma pa vatrogasci nastoje da lokalizuju vatru na tom dijelu terena, kako se ne bi proširila na druge dijelove ovog lokaliteta, koji su obrasli šumom i niskim rastinjem“, rekao je Ilić.

On je dodao da se požar iznenada pojavio i u Čelopeku, gdje je vatra u blizini seoskog stadiona zahvatila travu, pa su vatrogasci hitno reagovali i stavili požar pod kontrolu.

„Gašenje požara u Sopotniku i u Gornjoj Pilici otežava i to što su udaljeni jedan od drugog oko pedesetak kilometara, odnosno, jedan je na južnoj, a drugi na sjevernoj strani opštine, pa se ljudstvo i tehnika istovremeno moraju raspoređivati prema intenzitetu ovih požara, kako bi bili stavljeni pod kontrolu“, istakao je Ilić.

On je rekao da je skoro svo ljudstvo angažovano na gašenju ovih požara, dok su samo u centrali ostali dežurni vatrogasci koji primaju podatke sa terena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare