Vaspitači odigrali lutkarsku predstavu za djecu „Bubamare“

0
Vaspitači odigrali lutkarsku predstavu za djecu

Vaspitači Dječijeg centra „Bubamara“ na Palama danas su za djecu odigrali lutkarsku predstavu „Životinjsko carstvo“, povodom završenog dvodnevnog seminara na kojem je oko 30 učesnika razvijalo profesionalne vještine u izradi ginjol lutaka.

Seminar „Korak dalje sa lutkom kroz predškolsko obrazovanje i vaspitanje“ realizovan je na osnovu istoimenog programa Sofije Jegarski iz Kikinde i strukovnog specijaliste za inkluziju Predraga Popovića.

Direktor Dječijeg centra „Bubamara“ Pale Slavka Brezo rekla je novinarima da su vaspitači poslije seminara bili spremni da sami izrade lutke i primijene ih u samom radu sa djecom, te da su zato organizovali ovu predstavu.

Ona je dodala da su razvojni zadaci u radu sa lutkom socioemocionalni razvoj, spoznajni razvoj, govor, komunikacija, izražavanje i stvaralaštvo.

Brezo je navela da je prvenstveni cilj organizovanja seminara uvođenje inovacija u sam vaspitno-obrazovni proces, jačanje kompetencije vaspitača u primjeni lutke kao didaktičkog sredstva.

Javna ustanova Dječiji centar „Bubamara“ Pale organizator je dvodnevnog seminara koji je održan u prostorijama vrtića, a koji su odobrili Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Pedagoški zavod Srpske i opština Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments