Vasiljević: Smanjen broj krivičnih djela

0

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće, jer je smanjen broj krivičnih djela i prekršaja javnog reda i mira, rekao je danas načelnik Centra Radenko Vasiljević.


Vasiljević je naglasio da je CJB Istočno Sarajevo u prethodnom periodu bio opterećen brojnim hipotekama, prije svega brojnim teškim ubistvima, ali da je akcija “Lutka”, koja je rađena u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH, dala ozbiljne rezultate i dovela do toga da dio ovih krivičnih djela bude riješen.

“Prema istom modelu nastavićemo da radimo i to će biti način na koji ćemo djelovati u narednom periodu”, rekao je Vasiljević i izrazio nadu da će biti postignuti dobri rezultati.

Na prijemu organizovanom na Palama povodom krsne slave policije – Svetog Arhangela Mihaila, Vasiljević je istakao da je nakon zajedničkih aktivnosti policije, opštine i komunalne policije došlo do znatnog smanjenja broja prekršaja iz oblasti javnog reda i mira na području opštine Pale.

Vasiljević je rekao da nije zadovoljan stanjem u oblasti bezbjednosti saobraćaja, jer je dionica puta Pale-Lapišpnica-Sarajevo jedna od najopterećenijih po frekvenciji saobraćaja u BiH i Republici Srpskoj.

“Osim mjera represije, u narednom periodu ćemo morati u saradnji sa drugim subjektima da nađemo način kako da se otklone rizici na ovoj dionici puta”, istakao je Vasiljević.

Govoreći o maloljetničkoj delinkvenciji, Vasiljević je istakao da je to jedan od ozbiljnijih problema društva, pa tako i na prostoru CJB Istočno Sarajevo, koji pokušava da ga riješi preventivno organizovanjem predavanja po školama, a u rijetkim situacijama represijom.

Vasiljević je rekao da su u saradnji sa UNICEF-om u Policijskoj stanici Istočno Sarajevo obezbijeđene posebno opremljene prostorije za saslušanje maloljetnika.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments